Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati
Noutati


Festivalul de Muzica Bizantina la brasov
11.09.2019  
Brașoveni și iubitori de muzică bizantină, tineri și vârstnici deopotrivă, pasionați de cântări psaltice și artă bisericească, vă invităm la prima ediție a FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL de MUZICĂ BIZANTINĂ, ce se va desfășura sub Înaltul patronaj al Mitropoliei Ardealului între 11 - 15 septembrie 2019, în Brasov.

Deschiderea noului an școlar la Brașov
09.09.2019  
Profesorii și elevii Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în prima zi a noului an școlar. Ierarhul a participat luni, 9 septembrie, la festivitatea de deschidere a noului an școlar și a oficiat un Te Deum în Sala Festivă a instituției de învățământ. După slujba religioasă, ierarhul a rostit un cuvânt de binecuvântare în care a subliniat vocația deosebită pe care o au dascălii pentru misiunea lor foarte importantă de a forma caracterele tinerilor.

Procesiune în cinstea Praznicului Nașterii Maicii Domnului
02.09.2019  
Protopopiatul Ortodox Român Brașov, împreună cu Jandarmeria Județului Brașov vă invită să participați sâmbătă, în data de 07 septembrie 2019, în ajunul Praznicului Nașterii Maicii Domnului, la Procesiunea cu icoana Maicii Domnului, de la biserica Sfânta Treime (Pe Tocile), la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Cetate (Piața Sfatului).

Intâlnirea Tinerilor Ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului - Brașov, 16-18 august 2019
06.08.2019  
Tinerii ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului se vor întâlni la Brașov în perioada 16-18 august. Evenimentul (ITO Brașov 2019) este organizat de către Protopopiatul Brașov și Arhiepiscopia Sibiului, această întâlnire își propune să reunească în municipiul Brașov între 750 și 1000 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, din județele Brașov și Sibiu.

Arhiepiscopia Sibiului va deschide un centru de recuperare medicală la Brașov
28.06.2019  
Centrul de recuperare medicală va fi pus sub ocrotirea Sfântului Luca al Crimeii și va funcționa în cadrul Centrului „Sfântului Nicolae” al Primăriei Brașov din cartierul Noua, strada Gladiolelor, nr. 4. În noul centru de recuperare al Arhiepiscopiei Sibiului vor fi tratați și persoanele cu posibilități materiale reduse.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Daruri pentru copii oferite de Biserica "Sfânta Parascheva" din Brașov-Triaj
26.06.2019  
Cele două parohii arondate Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei” din Brașov-Triaj au desfășurat în perioada recentă câteva activități social-filantropice și educative pentru mai mulți copii din familii defavorizate și pentru elevii de la unitățile de învățământ din comunitate.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Programul slujbelor din Postul Mare, 11 martie - 21 aprilie 2019
26.03.2019  
TAINA SFÂNTULUI MASLU. Programul slujbelor din Postul Mare din perioada 11 martie - 21 aprilie 2019, pentru slujbele din bisericile din Brasov

Liturghie arhierească în cartierul brașovean Bartolomeu
04.02.2019  
În Duminica a 32-a după Rusalii, credincioșii din cartierul brașovean Bartolomeu au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a liturghisit în această duminica la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din cartierul Bartolomeu, iar credincioșii au umplut locașul de cult pentru a se ruga și a fi binecuvântați de ierarh și soborul slujitor. Alături de ierarh s-au aflat prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, pr. conf. univ. dr. Mircea Ielciu de la aceeași facultate, protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, slujitorii bisericii și alți slujitori ai sfintelor altare.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Marșul colindătorilor la Brașov
20.12.2018  
Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și Asociația „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” învită brașovenii la a cincea ediție a Marșului Colindătorilor. Traseul pe care se va desfășura evenimentul de sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 18.00, va fi cuprins între Piața Unirii (fața Bisericii Sf. Nicolae) - Piața Sfatului - Troița de la Prefectură - Monumentul Eroilor (in fața Teatrului Dramatic) - Cimitirul Eroilor Revoluției.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Hram la Biserica Sfantul Nicolae din Scheii Brasovului
05.12.2018  
Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, va liturghisi la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae la Biserica „Sfântul Nicolae” din Șcheii Brașovului


Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Pagina urmatoare

© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.