Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati
Noutati


Lansare de carte, autor Vasile Joanta
18.12.2017  
Joi, 14 decembrie 2017, la libraria St.O.Iosif din Brasov, s-a lansat cartea "Încercări despre începuturile și dezvoltarea creștinismului în spațiul daco-roman până la începutul secolului al XI-lea (reflectate în istoriografia ortodoxă și greco-catolică)" de Vasile Joanta

Daruri pentru bolnavii de la Spitalul de Neurologie din Brașov
08.12.2017  
Sărbătoarea Sfântului Nicolae a adus bucurie în sufletele bolnavilor de la Spitalul de Neurologie din Brașov. La inițiativa preotului Marius Uta, slujitor al Bisericii „Învierea Domnului”-Brașovul Vechi și care asigură asistență religioasă în cadrul acestui spital, câțiva credincioși au dorit să aducă și o mângâiere pentru toți pacienții unității medicale din Brașov. Astfel, credincioșii au oferit daruri bolnavilor, constând în diverse produse alimentare.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Hram la Biserica Sfântul Nicolae din Șcheii Brașovului
06.12.2017  
Sute de credincioși au participat la hramul Bisericii „Sfântul Nicolae” din Șcheii Brașovului și au primit binecuvântare arhierească la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Așa cum s-a îndătinat de ani buni ierarhul a liturghisit în istorica biserică din Șcheii Brașovului în ziua de prăznuire a Sfântului Nicolae, a împărtășit mulți dintre credincioși cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos și le-a vorbit celor prezenți despre viața și minunile Sfântului Nicolae, atât de îndrăgit de credincioși, dar mai ales de cei mici.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Mărturisitori ai credinței de ieri și de azi - Sfântul Andrei Șaguna și sfinții închisorilor
01.12.2017  
Prăznuirea Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei și sărbătoarea Zilei Naționale au fost pentru elevii, dascălii și invitații de suflet ai Seminarului Teologic Ortodox „Dumitru Stăniloae” din Brașov un binecuvântat prilej de a realiza un cuvenit și cucernic gest de rememorare a unor oameni și momente din trecutul nostru care ne definesc și azi și ne oferă, până la cer, luminoase și duhovnicești căi pentru viitor. Astfel, sub ocrotirea marelui ierarh al Transilvaniei dar și a mărturisitorilor credinței creștine din închisorile comuniste, într-un parteneriat de suflet cu Protopopiatul Ortodox Brașov, s-a realizat simpozionul cu tema „Mărturisitori ai credinței de ieri și de azi – Sfântul Andrei Șaguna și sfinții închisorilor”.

Acțiuni filantropice și duhovnicești la Brașov
01.12.2017  
Cu prilejul hramului de iarnă al Capelei „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna”, din Complexul universitar „Colină”, s-au desfășurat o serie de manifestări sociale, filantropice și duhovnicesti, inițiate de la începutul lunii noiembrie. Toate aceste evenimente au fost încununate cu Sărbătoarea Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, hramul de iarnă al Capelei.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Zilele șaguniene 2017: Vernisajul expoziției Sfântul Ierarh Andrei Șaguna în icoane și chipuri
29.11.2017  
Manifestările din cadrul Zilelor Șaguniene 2017 au continuat miercuri, 29 noiembrie, la Brașov. Sub organizarea Protopopiatului Brașov și a Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov a fost vernisată expoziția de tablouri ale Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, intitulată „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna în icoane și chipuri”.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Rugăciune și compasiune pentru militarii români victime ale unui accident
01.07.2017  
Am aflat cu durere de moartea tragică, într-un accident rutier, a trei militari români, plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, precum și de rănirea a nouă colegi ai acestora, la întoarcerea dintr-o misiune.
Sursa: Mitropolia Ardelului

Binecuvântare pentru comunitatea din Ghimbav, județul Brașov
25.06.2017  
În Duminica a 3-a după Rusalii credincioșii din orașul Ghimbav, județul Brașov, au primit binecuvântare arhierească prin Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitate. Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, preoți parohi din Ghimbav, Daniel Puia și Călin Comșa, precum și alți preoți din Arhiepiscopia Sibiului.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Binecuvântare arhierească la Mănăstirea din Poiana Brașov
24.06.2017  
La sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat slujba Vecerniei la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Poiana Brașov, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Părintele Mitropolit a sfințit cu ocazia acestei vizite pastorale iconostasul refăcut al bisericii și o troiță din incinta așezământului monahal.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Conferinta Familia Crestina si provocarile lumii contemporane
17.03.2017  
ASCOR Braşov vă invită duminică la prima Conferinţă din acest post susţinută de ÎPS Părinte Dr. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Evenimentul are loc în Corpul T al Universitatii,, vis a vis de Parcul Central (lângă "Telefoane").


Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 Pagina urmatoare

© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.