Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati
Noutati


Rugăciune și compasiune pentru militarii români victime ale unui accident
01.07.2017  
Am aflat cu durere de moartea tragică, într-un accident rutier, a trei militari români, plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, precum și de rănirea a nouă colegi ai acestora, la întoarcerea dintr-o misiune.
Sursa: Mitropolia Ardelului

Binecuvântare pentru comunitatea din Ghimbav, județul Brașov
25.06.2017  
În Duminica a 3-a după Rusalii credincioșii din orașul Ghimbav, județul Brașov, au primit binecuvântare arhierească prin Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitate. Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, preoți parohi din Ghimbav, Daniel Puia și Călin Comșa, precum și alți preoți din Arhiepiscopia Sibiului.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Binecuvântare arhierească la Mănăstirea din Poiana Brașov
24.06.2017  
La sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat slujba Vecerniei la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Poiana Brașov, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Părintele Mitropolit a sfințit cu ocazia acestei vizite pastorale iconostasul refăcut al bisericii și o troiță din incinta așezământului monahal.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Conferinta Familia Crestina si provocarile lumii contemporane
17.03.2017  
ASCOR Braşov vă invită duminică la prima Conferinţă din acest post susţinută de ÎPS Părinte Dr. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Evenimentul are loc în Corpul T al Universitatii,, vis a vis de Parcul Central (lângă "Telefoane").

TAINA SFÂNTULUI MASLU - Programul slujbelor din Postul Mare, 27 februarie - 09 aprilie 2017
15.03.2017  
Lista cu programul slujbelor din Postul Mare, in perioada 27 februarie - 09 aprilie 2017 pentru TAINA SFÂNTULUI MASLU, din bisericile din Brasov.

Programul slujbelor Sf.Maslu din Postul Mare 2017, pentru copii cu disabilități
23.02.2017  
Programul slujbelor Sf. Maslu din Postul Mare 2017, pentru copiii cu dizabilități "Asociația Copii de Cristal"

Deschiderea Centrului de îngrijire socio-medicală Sf.Nicolae
05.12.2016  
În data de 06.12.2016 va avea loc deschiderea oficială a Centrului de îngrijire socio-medicală ,,Sf. Nicolae” a cărui activități se desfășoară în parteneriat între Consiliul Local Brașov, prin Direcția de Servicii Sociale și Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu. Sediul centrului se află în locația Direcției de Servicii Sociale din str. Gladiolelor nr. 4, Brașov.

Examanul de capacitate preoteasca din luna septembrie 2016
29.08.2016  
În luna septembrie a acestui an va avea loc examenul de capacitate preoţească – sesiunea de toamnă – pentru tinerii teologi care urmează să fie hirotoniţi în Arhiepiscopia Sibiului. La acest examen se pot înscrie tinerii teologi, absolvenţi ai Facultăţilor de Teologie Ortodoxă care doresc să se titularizeze pe unul dintre posturile clericale vacante. Doritorii trebuie să fie fii duhovniceşti ai Arhiepiscopiei Sibiului şi au posibilitatea ca în perioada 1-16 septembrie 2016 să-şi depună dosarul la Centrul Eparhial în vederea înscrierii la acest examen.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Dezvelirea plăcii comemorative dedicate renascentistului bulgar Dr.Petre Beron
13.06.2016  
Luni, 13 iunie 2016, la Prima Școală Românească din Șcheii Brașovului, a avut loc dezvelirea plăcii comemorative dedicate renascentistului bulgar Dr. Petre Beron. Este un moment istoric, atât pentru poporul român cât și pentru poporul bulgar, serbarea de astăzi, prilejuită de tipărirea acestui abecedar în limba bulgară, în clădirea Primei Școli Românești din Șcheii Brașovului, în urmă cu aproape două sute de ani.

Liturghia Tinerilor 3 aprilie 2016
01.04.2016  
Asociația "Tinerii din Ziua de Azi" vă invită la Sfânta Liturghie duminică, 3 aprilie 2016, de la ora 9, la Biserica Sf.Parascheva din Triaj (Brașov, B-ul Hărmanului nr.71). Vă așteptăm cu drag!


Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 Pagina urmatoare

© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.