Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati
Noutati


Binecuvântare pentru brașoveni în a doua zi de Paști
09.04.2018  
În a doua zi de Paști, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Învierea Domnului” din Brașov. Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, cei doi preoți ai bisericii, părintele Marius Ioan Popa și părintele Marius Uță, precum și alți slujitori ai sfintelor altare. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „Anatoly” din Brașov.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Sute de credincioși la pelerinajul Floriilor
01.04.2018  
Sute de credincioși au luat parte, sâmbătă, la pelerinajul din Centrul vechi al orașului, condus de preoți ortodocși, având icoana Intrării Domnului în Ierusalim în față. Procesiunea a început, după Vecernia din Sâmbăta lui Lazăr și sfințirea ramurilor de salcie, de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Piața Sfatului, unde slujește protopopul Brașovului, Dănuț Gheorghe Benga, cel la inițiativa căruia din 2011 s-a reluat această tradiție.
Sursa: Buna Ziua Brasov

Mitropolitul Ardealului şi-a lansat cartea la Braşov: "Din exilul păcatului la Masa Împărăţiei"
20.03.2018  
Înaltpreasfinţitul Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a susţinut duminică, 18 martie, o conferinţă duhovnicească la Braşov. Totodată, au fost lansate cele două volume ale lucrării „Din exilul păcatului la Masa Împărăţiei” apărute la Editura „Andreiana” a Arhepiscopiei Sibiului.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Întâlnirea preoților de caritate din Brașov
07.03.2018  
La biblioteca Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” din Brasov a avut loc marți, 6 martie, cea de-a șasea întalnire a preoților de caritate din oraș. Întâlnirea a avut loc sub genericul „Slujindu-L pe Hristos și pe aproapele nostru”, iar invitații au fost medicii Daniel și Jane Hinshaw din Statele Unite ale Americii
Sursa: Mitropolia Ardealului

Programul slujbelor din Postul Mare, 19 februarie - 01 aprilie 2018
05.03.2018  
TAINA SFÂNTULUI MASLU. Programul slujbelor din Postul Mare din perioada 19 februarie - 01 aprilie 2018, pentru slujbele din bisericile din Brasov

Primăvara faptelor bune la Brașov
05.03.2018  
În decursul celei de-a doua saptămâni a Postului Mare, la Capela Universitară „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Brașov s-au desfășurat o serie de activități creative și filantropice. Voluntarii Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din Brașov – tineri, părinții și copii – au confecționat mărțișoare și au pregătit daruri pentru pacienții internați în secția de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Lansare de carte, autor Vasile Joanta
18.12.2017  
Joi, 14 decembrie 2017, la libraria St.O.Iosif din Brasov, s-a lansat cartea "Încercări despre începuturile și dezvoltarea creștinismului în spațiul daco-roman până la începutul secolului al XI-lea (reflectate în istoriografia ortodoxă și greco-catolică)" de Vasile Joanta

Daruri pentru bolnavii de la Spitalul de Neurologie din Brașov
08.12.2017  
Sărbătoarea Sfântului Nicolae a adus bucurie în sufletele bolnavilor de la Spitalul de Neurologie din Brașov. La inițiativa preotului Marius Uta, slujitor al Bisericii „Învierea Domnului”-Brașovul Vechi și care asigură asistență religioasă în cadrul acestui spital, câțiva credincioși au dorit să aducă și o mângâiere pentru toți pacienții unității medicale din Brașov. Astfel, credincioșii au oferit daruri bolnavilor, constând în diverse produse alimentare.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Hram la Biserica Sfântul Nicolae din Șcheii Brașovului
06.12.2017  
Sute de credincioși au participat la hramul Bisericii „Sfântul Nicolae” din Șcheii Brașovului și au primit binecuvântare arhierească la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Așa cum s-a îndătinat de ani buni ierarhul a liturghisit în istorica biserică din Șcheii Brașovului în ziua de prăznuire a Sfântului Nicolae, a împărtășit mulți dintre credincioși cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos și le-a vorbit celor prezenți despre viața și minunile Sfântului Nicolae, atât de îndrăgit de credincioși, dar mai ales de cei mici.
Sursa: Mitropolia Ardealului

Mărturisitori ai credinței de ieri și de azi - Sfântul Andrei Șaguna și sfinții închisorilor
01.12.2017  
Prăznuirea Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei și sărbătoarea Zilei Naționale au fost pentru elevii, dascălii și invitații de suflet ai Seminarului Teologic Ortodox „Dumitru Stăniloae” din Brașov un binecuvântat prilej de a realiza un cuvenit și cucernic gest de rememorare a unor oameni și momente din trecutul nostru care ne definesc și azi și ne oferă, până la cer, luminoase și duhovnicești căi pentru viitor. Astfel, sub ocrotirea marelui ierarh al Transilvaniei dar și a mărturisitorilor credinței creștine din închisorile comuniste, într-un parteneriat de suflet cu Protopopiatul Ortodox Brașov, s-a realizat simpozionul cu tema „Mărturisitori ai credinței de ieri și de azi – Sfântul Andrei Șaguna și sfinții închisorilor”.


Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 Pagina urmatoare

© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.