Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati


Deschiderea noului an școlar la Brașov
09.09.2019  

Profesorii și elevii Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în prima zi a noului an școlar. Ierarhul a participat luni, 9 septembrie, la festivitatea de deschidere a noului an școlar și a oficiat un Te Deum în Sala Festivă a instituției de învățământ. După slujba religioasă, ierarhul a rostit un cuvânt de binecuvântare în care a subliniat vocația deosebită pe care o au dascălii pentru misiunea lor foarte importantă de a forma caracterele tinerilor. De asemenea, Părintele Mitropolit i-a îndemnat pe elevi să conștientizeze prestigiul de care se bucură Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, o instituție unică în țară, profund marcată de personalitatea Sfântului Ierarh Andrei Șaguna. Foarte mulți absolvenți ai acestui colegiu, a subliniat ierarhul, au ajuns în cele mai înalte funcții din instituțiile noastre, iar alții au dus renumele acestei școli și peste hotare.

Mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la deschiderea noului an școlar a fost citit de protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga.

În ultima parte a ceremoniei, IPS Mitropolit Laurențiu a oferit directorului instituției de învățământ, prof. dr. Dumitru Cezar Boghici, directorului adjunct, prof. Constanța Bordea și profesorului de Religie, pr. Vasile Goian, diplome de recunoștință pentru sprijinul acordat la organizarea Întâlnirii tinerilor Ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului din 2019, eveniment găzduit de Brașov în perioada 16-18 august.Procesiune în cinstea Praznicului Nașterii Maicii Domnului 
Festivalul de Muzica Bizantina la brasov
© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.