Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati


Zilele șaguniene 2017: Vernisajul expoziției Sfântul Ierarh Andrei Șaguna în icoane și chipuri
29.11.2017  

Manifestările din cadrul Zilelor Șaguniene 2017 au continuat miercuri, 29 noiembrie, la Brașov. Sub organizarea Protopopiatului Brașov și a Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov a fost vernisată expoziția de tablouri ale Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, intitulată „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna în icoane și chipuri”.

Evenimentul a fost deschis de fanfara Colegiului brașovean, după care părintele Dănuț Gheorghe Benga, protopopul Brașovului, a prezentat personalitatea marelui ierarh transilvănean și a prezentat tablourile expuse, precum și drumul de la tablou la icoană. Prezent la eveniment, academicianul Vlad Ciurea i-a îndemnat pe elevi să fie următori ai exemplului Sfântului Ierarh și să păstreze tradițiile naționale românești. Despre Andrei Șaguna și relațiile sale cu brașovenii a vorbit pr.prof.dr. Vasile Oltean, de la Prima Școală Românească, iar în încheierea evenimentului, directorul colegiului, prof. Dumitru Cezar Boghici, a subliniat valoarea educației în contextul actual și importanța activității Sfântului Ierarh Andrei Șaguna în promovarea educației în limba română.

În cadrul acesta festiv a fost lansat Anuarul colegiului și revista „Muguri” a elevilor instituției de învățământ brașovene. Totodată cei mai buni elevi ai colegiului au fost premiați în acest cadru festiv organizat în cinstea ctitorului și protectorului colegiului din orașul de sub Tâmpa.

Evenimentul s-a încheiat cu interpretarea unor cântece tradiționale românești și cântece patriotice de către Corul Colegiului Național „Andrei Șaguna”, dirijat de prof. Andrada Mureșan.

Sursa: Mitropolia Ardealului


Laurențiu Streza: Maica Domnului este cel mai de preţ dar pe care omenirea l-a făcut lui Dumnezeu 
Mărturisitori ai credinței de ieri și de azi - Sfântul Andrei Șaguna și sfinții închisorilor
© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.