Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati


Examanul de capacitate preoteasca din luna septembrie 2016
29.08.2016  

În luna septembrie a acestui an va avea loc examenul de capacitate preoţească – sesiunea de toamnă – pentru tinerii teologi care urmează să fie hirotoniţi în Arhiepiscopia Sibiului.

În şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial din 26 august 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu, s-a aprobat organizarea examenului de capacitate preoţească la data de 21 septembrie 2016.

La acest examen se pot înscrie tinerii teologi, absolvenţi ai Facultăţilor de Teologie Ortodoxă care doresc să se titularizeze pe unul dintre posturile clericale vacante. Doritorii trebuie să fie fii duhovniceşti ai Arhiepiscopiei Sibiului şi au posibilitatea ca în perioada 1-16 septembrie 2016 să-şi depună dosarul la Centrul Eparhial în vederea înscrierii la acest examen.

Menţionăm că în urma şedinţei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 4 iulie 2013 s-a hotărât ca valabilitatea examenului de capacitate preoţească pentru cei care au obţinut cel puţin media 9.00 să fie de 2 ani.

Examenul de Capacitate preoţească va cuprinde o probă scrisă şi o probă orală

Detalii se gasesc pe pagina de internet a Mitropoliei Ardealului la adresa: Examen de Capacitate preoteasca | Mitropolia Ardealului

Sursa: Mitropolia Ardealului


Dezvelirea plăcii comemorative dedicate renascentistului bulgar Dr.Petre Beron 
Deschiderea Centrului de îngrijire socio-medicală Sf.Nicolae
© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.