Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati


Braul Maicii Domnului la Brasov 21-23 martie
18.03.2016  

Credincioşii din Arhiepiscopia Sibiului, şi nu numai, în perioada 21 – 26 martie 2016, săptămâna a doua din Postul Mare, vor avea bucuria de a se închina Cinstitului Brâu al Maicii Domnului, care va fi adus la Braşov, 21-23 martie, şi la Sibiu, 24-26 martie, de o delegaţie de la Mănăstirea Kato Xenia, din Mitropolia de Volos, Grecia, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului

Brâul Maicii Domnului va sosi la Braşov, luni, 21 martie 2016, la ora 13, la biserica Adormirea Maicii Domnului din Piaţa Sfatului, şi va sta spre închinare până miercuri, 23 martie 2016, la ora 22.

Joi, 24 martie, delegaţia din Grecia va duce Brâul Maicii Domnului la Sibiu, la Catedrala Mitropolitană, unde va rămâne spre închinare până sâmbătă, 26 martie 2016, la ora 9.

Sâmbătă, 26 martie 2016, la ora 9,30, plecarea delegației din Grecia spre Aeroportul Internațional Henri Coandă București. O parte din Brâul Maicii Domnului se păstrează în Mănăstirea Kato Xenia, din Grecia, iar cealaltă parte din Brâul Maicii Domnului se păstrează în Mănăstirea Vatopedu, din Muntele Athos. Brâul este țesut din păr de cămilă și, alături de Cinstitul ei Acoperâmânt, constituie o amintire prețioasă ce se păstrează din viață pământească şi smerită a Maicii Domnului, fiind cinstit cu multă evlavie de credincioşii ortodocşi din întreaga lumeSfantului Maslu pe toată perioada Postului Mare 
Părintele Constantin Necula a conferenţiat la Braşov
© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.