Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati


IPS Laurentiu a liturghisit la Brasov
25.02.2014  

În Duminica Lăsatului de Sec de carne, a treia a Triodului, numită şi Duminica „Înfricoşătoarei Judecăţi”, 24 februarie 2014,credincioşii braşoveni de la parohiile“Buna Vestire I şi II” au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Înaltpreasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul “Buna Vestire” înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Din sobor au făcut parte Preacuviosul Părinte Arhimandrit Ilarion Urs, stareţul Mănăstirii “Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, pr. Radu Totelecan, protopopul de Nisa-Franţa, pr. Dănuţ-Gheorghe Benga, protopopul Braşovului, pr. prof. dr. Vasile Oltean, directorul Muzeului “Prima Şcoală Românească” din Şcheii Braşovului, preoţii parohi Mihai Manolache. Marius Albu şi dr. George-Dacian Zuba ş.a.

Credincioşii au participat în număr foarte mare la Liturghia Arhierească.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, IPS Sa a vorbit credincioşilor despre Înfricoşătoarea Judecată de Apoi, ale cărei criterii ne-au fost prezentate în Evanghelia zilei şi sunt împărţite în trei grupe a câte două: “Flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc;(şi) însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; Străin am fost şi M-aţi primit;(şi) gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; Bolnav am fost şi M-aţi cercetat;(şi) în temniţă am fost şi aţi venit la Mine.” (Mt.25, 35,36) . Acestora le va spune Hristos: “Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi Împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii” (Mt.25,34)

IPS Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, la finalul cuvântului Său, a felicitat pe preoţii şi pe credincioşii bisericii braşovene pentru eforturile de a restaura lăcaşul de cult şi pentru susţinerea activităţii pastoral-misionare a Bisericii.

Părintele Mihai Manolache a mulţumit, în numele preoţilor şi credincioşilor de la această biserică, IPS Părinte Dr. Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, şi i-a adresat invitaţia de a reveni, în curând, în mijlocul comunităţii braşovene.

 


Imagine mare

Imagine mare

Imagine mare

Imagine mare


Programul Pelerinajului de Florii - Brasov 2013 
Programul Pelerinajului de Florii - Brasov 2014
© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.