Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati


Sfintirea bisericii "Sf.Arh.Mihail si Gavril" din cartierul Astra Brasov
08.11.2012  

A fost o zi emoţionantă şi istorică pentru credincioşii bisericii "Sf. Arh. Mihail şi Gavril" din Braşov, pentru că a fost resfinţită biserica, la această sărbătoare închinată soborului Sf. Îngeri, de Înalt Preasfinţitul Dr. Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

Înalt Preasfinţia Sa a fost întâmpinat de garda de onoare a Jandarmeriei Judeţului Braşov şi de Dl General de brigadă Eugen Pop, Inspector-şef al Jandarmeriei Judeţului Braşov, de pr. dr. Stelian Manolache, pr. Claudiu Nahoi şi pr. Agapie Aurel Rusu, preoţii slujitori ai acestei biserici, la care s-au adăugat mai mulţi preoţi şi diaconi veniţi de la alte parohii braşovene, între care şi protopopul de Braşov, părintele Dănuţ-Gheorghe Benga şi mulţime de credincioşi.

Biserica a fost ridicată în perioada 1978-1981 în vremea Părintelui Ioan Comşulea, cu multă greutate, într-o perioadă când se dărâmau biserici în ţara noastră, cu sprijinul credincioşilor, dovedindu-se mult curaj. A fost pictată în perioada 1983-1984, în tempera, de pictorul Dumitru Bănică şi a fost sfinţită de mitropolitul Antonie Plămădeală pe 20 mai 1984.

Recent s-a restaurat pictura interioară şi exterioară, s-a înlocuit învelişul la acoperişul locaşului sfânt, s-au făcut lucrări la Sf. Masă, s-au izolat pereţii, s-au schimbat ferestrele şi s-a montat o nouă centrală termică.

Biserica a fost târnosită cu Sfântul şi Marele Mir, Masa Sfântului Altar a fost zidită şi împodobită, iar pictura şi întreaga biserică au fost sfinţite cu Sfântul Mir şi apă sfinţită. A urmat Sfânta Liturghie, iar biserica a fost arhiplină cu credincioşi. În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Daniel Adrian Dorofte a fost hirotonit preot misionar.

Inalt Preasfinţitul Dr. Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a hirotesit iconomi stavrofori pe preoţii Claudiu Nahoi şi Agapie Aurel Rusu şi a oferit acte de cinstire celor trei parohii (Consiliul şi Adunarea parohială) arondate acestei biserici şi binefăcătorilor bisericii. O distincţie aparte a fost oferită generalului de brigadă dr. Eugen Pop, Inspectorul-şef al Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Braşov, pentru sprijinul oferit Mitropoliei Ardealului în evenimentele religioase, pentru devotamnetul faţă de Biserica neamului, implicându-se în ridicarea bisericii din curtea Jandarmeriei Braşov şi a mai multor troiţe din judeţele Covasna şi Braşov. Dl. General Eugen Pop a primit din partea Inalt Preasfinţitului Dr. Laurenţiu distincţia “Crucea Şaguniană pentru mireni”.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, credincioşii, tineri şi bătrâni, femei şi bărbaţi au intrat în Sfântul Altar şi au sărutat Sfânta Masă până în noapte târziu.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 

Sfintirea bisericii Sf.Arh.Mihail si Gavril din cartierul Astra Brasov
Imagine mare
Sfintirea bisericii Sf.Arh.Mihail si Gavril din cartierul Astra Brasov
Imagine mare
Sfintirea bisericii Sf.Arh.Mihail si Gavril din cartierul Astra Brasov
Imagine mare


Medierea, o perspectivă ortodoxă 
Sfânta Liturghie pentru credinciosii surdo-muti
© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.