Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati


întâlnirea cercului pastoral-misionar al preoţilor de caritate din spitalele braşovene
23.10.2012  

Joi 18 oct a.c., de ziua prăznuirii Sfântului Evanghelist Luca – medicul, a avut loc la sediul Protopopiatului Braşov, cu binecuvântarea ÎPS Dr. Laurenţiu Streza şi cu sprijinul entuziast al pr. protopop Dănuţ Gh. Benga întâlnirea cercului pastoral-misionar al preoţilor de caritate din spitalele braşovene. Întâlnirea a purtat tilul "Slujindu-L pe Hristos şi pe aproapele nostru" şi a avut ca invitaţi-lectori doi distinşi medici universitari din SUA: dr. Daniel Hinshow – profesor la Saint Vladimir Seminary, N.Y (chirurg, specializat în medicină paliativă) şi dr. Jane Hinshow – instructor clinic de psihiatrie la Universitatea din Michigan, ambii convertiţi la credinţa ortodoxă.

Prezentarea s-a concentrat pe tema suferinţei la sfârşitul vieţii cu ramificaţiile ei teologice, psihologice/psihiatrice, sociale şi etice. A fost evocată personalitatea medicului şi mitropolitului Anthony Bloom (†2003) cel care fixa iconic suferinţa aproapelui nostru – „când vedeţi pielea tumefiată de înţepăturile acelor de tratament, gândiţi-vă la rănile lăsate de spinii de pe fruntea Domnului Iisus Hristos şi aşa să vă apropiaţi de cel bolnav!”.

Pe lângă preoţii de spital a fost prezent şi un impresionant grup de preoţi ai parohiile braşovene (dat fiind interesul conjugat temă-lectori), care au ascultat, au ridicat întrebări şi i-au încurajat pe preoţii slujitori ai celor aflaţi în diferite neputinţe fizice şi psihice.

Caracterul enunţat de titlul întrunirii a fost unul preponderent hristologic – pentru că oricât de dificilă şi solicitantă este pastoraţia bolnavilor, cuvintele Mântuitorului sunt actuale şi vii: „fără de Mine nu puteţi face nimic”(In 15, 5) şi „Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului” (Mt. 28, 20).

Pr. Cosmin IrimieSlujba de Te Deum pentru P.C. Părinţi pensionari din Municipiul Braşov 
Medierea, o perspectivă ortodoxă
© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.