Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati


Conferinţa duhovnicească "Familia creştină"
13.03.2011  

Duminică 13 martie 2011, în Duminica Ortodoxiei, a avut loc la Braşov conferinţă duhovnicească cu tema “Familia creştină”. Prelegerea a fost susţinută de Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, în după-amiaza zilei.

Conferinţa a fost organizată de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, filiala Braşov, în cadrul activităţilor din Postul Mare reunite sub titulatura „Festivalul filocalic Comori de Gând - 16 ani în Şoala Filocaliei”, în colaborare cu universitatea braşoveană, iar moderatorul conferinţei a fost pr. prof. dr. Ovidiu Moceanu de la Facultatea de Litere şi slujitor la capela universităţii.

Evenimentul a avut loc în Aula „Nicolae Titulescu” a Facultăţii de Drept şi Sociologie, din cadrul Universităţii „Transilvania” din Braşov,şi s-a bucurat de prezenţa tinerilor braşoveni, a preoţilor, a credincioşilor, a profesorilor şi a intelectualilor din oraş. În prezidiu, alături de cei amintiţi, s-au aflat şi stareţul Mănăstirii "Brâncoveanu" de la Sâmbăta de Sus, arhimandritul Ilarion Urs, protopopul de Braşov, părintele Dănuţ Gheorghe Benga, şi preşedintele ASCOR Braşov, Valentin Năstase.

IPS Laurenţiu a vorbit despre criza în care se află familia creştină în zilele noastre, despre relaţiile de iubire şi sprijin reciproc dintre soţ şi soţie, despre educaţia copiilor şi păcatul avortului şi a răspuns întrebărilor venite din sală. "Suntem privilegiaţi că ne-am născut în familii creştine, într-un popor creştin, cu tradiţii sfinte. Căsătoria este un act care depinde de voia lui Dumnezeu în viaţa noastră, un act de binecuvântare deplină cu scopul naşterii de prunci închinaţi lui Dumnezeu, un act de care depinde viitorul unui neam", a spus IPS Laurenţiu.Moaştele Sfântului Nectarie, aduse din Eghina la Braşov 
Programul Pelerinajului de Florii - Brasov 2011
© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.