Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati


Moaştele Sfântului Nectarie, aduse din Eghina la Braşov
11.02.2011  

În Biserica ortodoxă 'Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena' din Parohia ortodoxă 'Valea Cetăţii' Braşov, se vor afla, în perioada 11-17 februarie, moaştele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul. Acestea sunt păstrate în Catedrala mitropolitană 'Înălţarea Domnului' din oraşul Koropi din anul 1975, când au fost dăruite de Mănăstirea 'Sfânta Treime' din insula Eghina, informează 'Ziarul Lumina', Ediţia de Transilvania.

Sfântul Ierarh Nectarie (1846-1920) a fost mitropolit al Pentapolei (Libia), director al Seminarului Rizareios şi întemeietor al Mănăstirii 'Sfânta Treime' din insula Eghina. Sfântul Nectarie a fost canonizat în anul 1961, fiind unul dintre cei mai populari sfinţi în Grecia de azi. Ceea ce îi atrage pe oameni la Eghina, unde se află ctitoria şi mormântul său, e puterea făcătoare de minuni ce izvorăşte din moaştele sale. De altfel, Sfântul Nectarie e cunoscut ca un sfânt taumaturg, vindecător al uneia din cele mai cumplite boli: cancerul.

O delegaţie din Biserica Ortodoxă Greacă - Mitropolia de Mesogheas şi Lavreotikis, condusă de părintele protopop din oraşul Koropi, preot Gheorghios Stamulis, va aduce racla cu părticele din moaştele Sfântului Nectarie, conform celor precizate de pr. Corneliu Gârbacea, paroh al Bisericii 'Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena'.

'Vineri, 11 februarie, la ora 16:30, racla cu moaştele va fi întâmpinată la Dârste de pr. Dănuţ-Gheorghe Benga, protopopul de Braşov, iar la ora 17:00, moaştele vor fi depuse în Biserica 'Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena' din Braşov, în cadrul unei procesiuni religioase la care va participa un ales sobor de preoţi', a spus părintele Corneliu Gârbacea.

Duminică, 13 februarie, începând cu ora 9:00, în biserica cu hramurile 'Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena' şi 'Sfântul Sfinţit Mucenic Corneliu Sutaşul' se va săvârşi Sfânta Liturghie de către Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Din sobor vor face parte şi trei preoţi greci care vor însoţi moaştele Sfântului Nectarie din Grecia în România, la Braşov, a mai precizat pr. Corneliu Gârbacea.
Sursa: Agentia de stiri Basilica


Sfânta Liturghie pentru credincioşii surdo-muţi din Braşov 
Conferinţa duhovnicească "Familia creştină"
© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.