Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati


Comunicat De Presa al Consiliului Judetean Brasov privind Biserica si Complexul "Sfantul Nicolae" din Schei
21.12.2007  

În data de 19.12.2007, Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov si Î.P.S. dr. Laurentiu Streza, Arhiepiscop al Sibiului si Mitropolit al Ardealului, se întâlnesc pentru a face publica intentia comuna de a coopera în vederea reabilitarii ansamblului arhitectural eclesiastic al Bisericii Sf. Nicolae din Scheii Brasovului. Monumentul, atestat documentar în sec. al XV-lea, nominalizat în lista monumentelor istorice de categoria A – de importanta nationala, include: Biserica Sf. Nicolae cu paraclisele; fosta scoala româneasca, azi muzeu; chiliile; zidul de incinta; casa Barac (sec. VXIII), biblioteca si depozitul de carte veche, icoane, argintarie liturgica si tablouri de epoca. La ora actuala multe dintre acestea se afla într-o stare de degradare avansata si progresiva.

Tinând seama de faptul ca acest asezamânt spiritual a fost un puternic focar cultural al românilor, putem afirma ca acesta a contribuit în mod hotarâtor la pastrarea ortodoxiei si a fiintei noastre nationale, la formarea limbii literare românesti. Cele doua institutii doresc sa puna în aplicare un amplu program de reabilitare a complexului. Programul are în vedere reabilitarea constructiva, restaurarea, conservarea si punerea în valoare a patrimoniului imobil si mobil al bisericii Sf. Nicolae. Scopul acestuia este crearea unui puternic centru ortodox, cultural si istoric care sa fie introdus în circuitul turistic al zonei, ca expresia cea mai relevanta a traditiilor spirituale, istorice si culturale ale comunitatii românesti.
Sursa: Mitrolpolia Ardealului


Concert de colinde în biserica ortodoxa "Adormirea Maicii Domnului" din Piata Sfatului - Brasov 
Biserica Ortodoxa sarbatoreste odovania Botezului Domnului
© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.