Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati


Asociatia de Servicii Sociale SCUT Brasov
07.12.2007  

Despre Asociatia De Servicii Sociale "SCUT"
Str. Tebea, nr.16, Brasov, 500177, Romania
Tel/ fax: 0368/451.071
Presedinte: Anca Nita

Misiune
A.S.S. SCUT isi propune sa creeze, dezvolte si promoveze servicii comunitare adresate nevoilor grupurilor  marginalizate sau cu risc de marginalizare sociala (care sa se impuna ca modele de buna practica).

Viziune
Asociatia  SCUT isi propune sa antreneze si sa cointereseze toti actorii sociali in elaborarea si implementarea de politici sociale adaptate nevoilor persoanelor marginalizate sau cu risc de marginalizare sociala.

Obiective
- Sensibilizarea si implicarea comunitatii in sprijinirea procesului de (re)integrare sociala a beneficiarilor proiectelor ce se desfasoara sub egida asociatiei SCUT
- Educarea mentalitatii comunitatii in vederea cresterii gradului de toleranta si acceptare a persoanelor dezavantajate socia
- Crearea si promovarea de modele de buna practica in dezvoltarea de servicii comunitare

In acest sens, avem onoarea de a invita parohiile din  judetul Brasov sa colaboreze cu  A.S.S. SCUT  pentru a identifica categoriile de persoane aflate in dificultate, cu risc de marginalizare sociala, si pentru a initia dezvoltarea unor servicii sociale profesionale adresate acestora.

Va multumim si asteptam sa ne contactati.
   
Persoana de contact
Bratu Raluca – 0751093621

 

Proiecte in derulare ale Asociatiei De Servicii Sociale "SCUT"

1 ."AfterCare Start" pentru tineri intre16 si 25 de ani, proveniti din centrele de plasament, cu risc crescut de a dezvolta probleme sociale.

Servicii oferite:

  • Servicii de asistenta sociala, centrate pe achizitionarea deprinderilor de viata independenta (deprinderi de baza: pregatirea alimentelor pentru hrana personala; ingrijirea propriului corp si un stil de viata sanatos; intretinerea locuintei; folosirea banilor personali; identificarea institutiilor publice si a problemelor ce pot fi rezolvate cu ajutorul acestora; gestiunea timpului; etc).
  • Servicii de consiliere psihologica – evaluare, consiliere, terapie psihologica.
  • Consiliere profesionala si vocationala:  cautarea si pastrarea unui loc de munca; alcatuirea unui C.V.; prezentarea la un interviu ; autoevaluarea calitatilor profesionale; indrumarea catre cursuri de calificare tinand cont de abilitati, aptitudini, interese).
  • Suport financiar (in limita resurselor existente): plata taxelor scolare, achizitionarea de materiale sau obiecte necesare activitatii scolare, plata chiriei, alimentelor, incaltaminte si imbracaminte, transport, analize medicale, etc.
  • Suport informational : informatii din diverse domenii (legislativ, medical, social etc.), cursuri de calculator, limba engleza, promovarea sanatatii; acces la internet, telefon, presa etc.

2. "Reinforcement of the Integrated System of Extramural Mental Health Care Services in Three Counties in Romania": obiectivul central este de a imbunatati calitatea vietii persoanelor cu probleme de sanatate mintala din Romania.

Servicii oferite:

  • Centru de Zi pentru persoane cu probleme de sanatate mintala: prevenire, recuperare, reabilitare psiho-socio-vocationala  pentru  persoanele   cu probleme de sanatate mintala  si cu risc crescut de a le dezvolta.
  • Ingrijire la domiciliu pentru persoane cu probleme de sanatate mintala.
  • Training in reabilitare psihosociala si psihiatrica pentru profesionistii din sanatatea mintala; dezvoltarea unei retele de informare si suport cu departamentele, institutiile si organizatiile cu activitate de  asistenta sociala in  sanatate mintala care sa sprijine concretizarea practicilor, procedurilor si politicilor in sanatatea mintala, la nivel local si national.


Piatra de temelie a viitoarei Catedrale patriarhale va fi pusa la sfarsitul lunii noiembrie 
Concert de colinde în biserica ortodoxa "Adormirea Maicii Domnului" din Piata Sfatului - Brasov
© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.