Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati


Piatra de temelie a viitoarei Catedrale patriarhale va fi pusa la sfarsitul lunii noiembrie
19.11.2007  

Vineri, 16 noiembrie 2007, s-a luat hotărârea finală cu privire la amplasamentul viitoarei Catedrale patriarhale din Bucureşti. S-a hotărât de asemenea ca piatra de temelie a Catedralei să fie pusă la sfârşitul acestei luni, informează www.trinitas.ro.

Anunţul a fost făcut de către PF Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi Locţiitor de Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, la finalul slujbei de sfinţire a locului pentru Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim” şi „Sf. Cuvioasă Parascheva” din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov. PF Sa a menţionat faptul că "ieri am avut bucuria să definitivăm locul pentru Catedrală şi să definitivăm soluţiile pentru a recompensa pe cetăţenii care revendicau o parte din locul respectiv, şi sperăm ca în data de 29 noiembrie întreg Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prezent în Bucureşti în zilele de 27 – 28 noiembrie, să fie prezent la punerea pietrei de temelie a Catedralei Mântuirii Neamului aşa cum a dorit PF Părinte Patriarh Teoctist. A fost dorinţa tuturor Patriarhilor României, dar mai ales a vrednicului de pomenire Părintele nostru Teoctist. Catedrala Mântuirii Neamului sau Catedrala Naţională este, de asemenea, un simbol al credinţei si al demnităţii noastre."

Sursa: Mitropolia Ardealului


Începutul postului Nasterii Domnului 
Asociatia de Servicii Sociale SCUT Brasov
© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.