Prima pagina  |   Noutati  |   Legaturi  |   Parohii Ortodoxe Brasov  |   Contact
Protopopiatul Ortodox Brasov: Protopopiatul Ortodox Brasov este condus de preot Danuț-Gheorghe Benga si cuprinde parohohiile din Brasov si unele din localitatile limitrofe. Protopopiatul Brasov face parte din Mitropolia Ardealului.
Prezentarea protopopiatului Structura administrativa Invatamant teologic Librăria Arhidiecezana
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati


Începutul postului Nasterii Domnului
14.11.2007  

Postul Naşterii Domnului sau Postul Crăciunului face parte, alături de Postul Sfintelor Paşti, Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi Postul Adormirii Maicii Domnului, din cele patru mari posturi de peste de an.

Vorbind despre semnificaţiile postului Naşterii Domnului, ÎPS dr. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului şi Arhiepiscopul Sibiului a spus:

"Postul Crăciunului este al doilea ca mărime şi al treilea ca asprime din cele patru posturi de durată din cadrul anului bisericesc. El are aceeaşi valoare ca şi celelalte din punct de vedere spiritual, pentru că postul nu este o simplă privaţiune sau oprire de la anumite alimente, ci este un act complet, este un act de jertfă.

Noi ne dăruim lui Hristos prin aceasta şi mai ales îl lăsăm pe Hristos să postească în noi. Dacă trupul face acest regim, iar sufletul îşi întăreşte puterea prin rugăciune, pentru că postul de bucate dacă nu este secondat şi nu este întărit de postul de păcate, este doar un regim alimentar care îţi poate aduce un folos temporar pentru sănătatea ta, actul acesta liturgic al postului este un act de jertfă care ne întăreşte atât de mult, încât putem să călătorim împreună cu Hristos spre momentul acesta al Întrupării.

Trebuie să ne pregătim cu toţii cu dorinţa aceasta de a da posibilitate şi trupului ca să simtă şi el ceea ce simte sufletul prin rugăciunile, prin cântările, prin colindele care vor veni şi prin tot ceea ce facem noi ca să pregătim pentru coborârea Fiului lui Dumnezeu la noi, pe pământ, născându-Se din Fecioara Maria în peştera din Betleem, pentru mântuirea noastră, pentru ca Întruparea este premisă a mântuirii.”

Sursa: Mitropolia Ardealului


Programul liturgic al ierarhilor in Duminica a XXV-a dupa Rusalii 
Piatra de temelie a viitoarei Catedrale patriarhale va fi pusa la sfarsitul lunii noiembrie
© 2007-2015 Copyright Protopopiatul Ortodox Brasov Functioneaza cu aplicatia LOGSite - www.log.ro
Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul Protopopiatului Ortodox Brasov.